Motorizmus

ŠKODA Superb zažiarila v anketách Auto roka 2016 v Česku aj na Slovensku

Nová ŠKODA Superb zvíťazila v ankete Auto roka 2016 v Českej republike. V rovnakej súťaži na Slovensku skončil Superb na druhom mieste.

Nová generácia automobilu ŠKODA Superb bola v Českej republike vyznamenaná titulom Auto roka 2016. Okrem absolútneho víťazstva získal ešte čiastkové ocenenie, keď vyhral hlasovanie verejnosti v jednej z kategórií. V rovnakej ankete na Slovensku obsadil Superb druhé miesto, keď za sebou nechalaj prémiové značky automobilov ako Volvo XC90, BMW radu 7 alebo Audi A4.
 
Anketu Auto roka 2016v Českej republike v silnej konkurencii s prehľadom vyhrala ŠKODA Superb pred modelmi Opel Astra, Subaru Levorg, Volvo XC90 a Ford Mustang. V slovenskej edícii tejto prestížnej ankety si prvé dve miesta v provnaní s ČR modely vymenili. ŠKODA Superb obsadila druhé miesto, keď na nižšie pozície odsunula aj prestížne modely prémiových značiek ako Volvo XC90, BMW radu 7 alebo Audi A4.
ŠKODA Superb zaznamenáva skvelú spätnú väzbu po celom svete. Či už ide o porovnávacie testy alebo ankety.V septembri minulého roka získal Superb cenu Best of Bestv kategórii Dizajn exteriéru automobilu objemových značiek, ktorú mu udelila porota nemeckej Rady pre dizajn v rámci súťažeAutomotive Brand Contest 2015. Britský spotrebiteľský magazín What Car? ocenil Superb Combi titulom Najlepšie kombi roku 2016.
Superb sa tiež prebojoval medzi sedem finalistov súťaže Car of the Year, z ktorej bude odborná porota vyberať svojho favorita z 35 noviniek na európskom automobilovom trhu v predvečer ženevského autosalónu. A vôbec prvýkrát v histórii bude automobil značky ŠKODA zastúpený v rámci desiatky finalistov celosvetovej anketyWorld Car of the Year 2016, ktorej víťaz bude slávnostne vyhlásený 26. apríla na International Auto Show v New Yorku (NYIAS).
 
Najlepšiemu automobilu ŠKODA všetkých čias sa darilo aj na Slovensku. Nový Superb uspel v čitateľskej súťaži Auto magazín Awards 2016 v kategórii limuzíny a sedany. V zbierke vavrínov má aj prestížne ocenenie Zlatý volant 2015 v kategórii stredná trieda, keď za sebou nechal aj modely prémiových značiek, akými sú Jaguar alebo Audi.
 
Nová ŠKODA Superb svojím expresívnym dizajnom, maximálnou funkčnosťou a najlepšou ponukou priestoru v triede stanovuje meradlá daného segmentu. Automobil dosahuje vynikajúcu úroveň bezpečnosti, komfortu, konektivity a šetrnosti k životnému prostrediu. Model Superb pôsobivo spája osvedčené hodnoty značky, ako sú funkčnosť a priestor, s emocionálnou estetikou a inovatívnou technikou. S radom úplne nových riešení spĺňa tie najvyššie nároky na komfort cestovania.
 

Prečítajte si aj

Back to top button