Motorizmus

Škoda spustila sériovú výrobu nového modelu Kodiaq

V závode vo východočeských Kvasinách v týchto dňoch začala sériová výroba nového veľkého SUV značky Škoda.

S týmto modelom vstupuje škodovka do celosvetovo najrýchlejšie rastúceho segmentu. TASR informoval Roman Rajtár zo Škoda Auto Slovensko.
 
Výrobné zariadenia v závode Škoda Auto v Kvasinách prešli pred začatím výroby najnovších modelov českej automobilky rozsiahlym rozšírením a modernizáciou. Okrem novosprevádzkovanej zvarovne a úprav montážnej linky boli rozšírené logistické plochy a lakovňa.
 
Kvasiny sú jedným z troch výrobných závodov spoločnosti Škoda Auto v Českej republike. V závode aktuálne pracuje okolo 5900 zamestnancov, je tak jedným z najväčších priemyselných zamestnávateľov v Královohradeckom kraji. V súčasnosti zažíva závod najväčšiu modernizáciu a rozširovanie v celej svojej histórii.
 
V nasledujúcich rokoch vzrastie výrobná kapacita tohto východočeského závodu na 280 000 automobilov ročne. V tejto súvislosti zamestná Škoda niekoľko desiatok nových odborníkov a do roku 2018 do výstavby závodu investuje okolo 7,2 miliardy českých korún.
 
Okrem modelu Škoda Kodiaq schádzajú v kvasinskom závode z liniek aj modely Superb a Yeti. V roku 2015 tu bolo vyrobených zhruba 142 000 automobilov značky Škoda. Automobilka pôsobí v Kvasinách už 82 rokov.

Prečítajte si aj

Back to top button