Cestná doprava

Náhradná autobusová stanica Nivy v prevádzke od 1. októbra

Autobusová stanica Mlynské nivy v Bratislave sa v noci zo soboty 30. septembra na nedeľu 1. októbra presťahuje „cez cestu“ do neďalekých priestorov na Bottovej ulici. Cestujúcich informuje prebiehajúca kampaň a všetky dôležité informácie nájdu na webe www.slovaklines.sk.

Náhradná autobusová stanica Nivy na Bottovej ulici plne nahradí služby pôvodnej stanice už od najbližšieho víkendu. Odchod prvého autobusového spoja je naplánovaný na nedeľu o 4. hodine ráno v smere na letisko Schwechat a do centra Viedne. Do nových priestorov sa súčasne presunie celá prevádzka autobusovej stanice, ktorá tu bude sídliť počas troch rokov do dokončenia novej Stanice Nivy.
 
„Víkend sme vybrali ako najvhodnejší termín na sťahovanie. Počas pracovného týždňa je prevádzka silnejšia, cestujúci využívajú autobusovú dopravu hlavne na cestu do práce či do školy. Vyvinuli sme maximálne úsilie, aby boli všetci cestujúci plnohodnotne a vopred informovaní. Výhodou je, že Náhradná stanica sa nachádza hneď cez cestu na Bottovej ul.,“ konštatuje generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.
 
Nová budova Náhradnej autobusovej stanice Nivy poskytne vyšší komfort a kvalitnejšie služby. Cestujúci si budú môcť tak ako doteraz priamo na stanici zakúpiť lístky na autobus, dopravné karty či predplatné cestovné lístky. K dispozícii bude celkovo šesť pokladní v hlavnej hale stanice.
Chýbať nebudú zariadenia na vyhľadávanie spojov, Wi-Fi, bezplatné toalety, či skrinky na úschovu batožín. Okrem toho sa budú v priestoroch Náhradnej stanice nachádzať aj prevádzky s občerstvením, potravinami, pekáreň či novinový stánok.
 
Odchody a príchody autobusov sa nemenia
Autobusové spoje budú odchádzať a prichádzať na Náhradnú autobusovú stanicu na Bottovej ul. v nezmenených časoch. Pre autobusy je pripravených celkovo 34 nástupíšť. V prípade liniek zabezpečujúcich prímestskú dopravu v Bratislavskom kraji sú odchody z nástupíšť prehľadne rozdelené podľa regiónu, do ktorého autobus smeruje.
Obľúbená linka premávajúca do Viedne a na letisko Schwechat bude po novom odchádzať z nástupišťa č. 1. Do Hainburgu, respektíve Wolfsthalu budú autobusy premávať hlavne z nástupíšť č. 1 a 2. Zároveň budú premávať z nástupíšť č. 2 a č. 3 aj medzinárodné linky do ďalších štátov. Na nástupišti č. 4 nastúpia na autobus cestujúci, ktorí sa potrebujú dostať do Viedne na koncerty alebo do nákupného centra v Parndorfe, lyžiarskeho strediska Stuhleck, do Neusiedl am See či Hainburgu.
 
Z nástupíšť č. 5, 6, 7, 8 a 9 odchádzajú diaľkové, medzinárodné a vybrané prímestské linky. Autobusy smerujúce do regiónov Dunajská Streda a Galanta budú pristavené pri nástupištiach 10, 11 a 12. Pre cestujúcich v smere do Malaciek a Rohožníka budú k dispozícii nástupištia s číslovaním od 13 po 17.
 
Nástupište č. 18 bude vyhradené pre zájazdy a dopravu pre cestovné kancelárie. Autobusy smerujúce do regiónu Pezinka budú odchádzať z nástupíšť 19 až 22, do regiónu Senec z nástupíšť 23 až 26, do regiónu Šamorín – 27 až 31. Nástupištia 32, 33 a 34 obslúžia autobusové linky smerujúce do Nitry, Banskej Bystrice, Prahy, Budapešti, Viedne, prípadne ďalšie medzinárodné či diaľkové spoje.
 
Dostupnosť autobusovej stanice sa nemení
Autobusový terminál na Bottovej ulici bude mať nezmenenú dostupnosť pre cestujúcich. Zastávky MHD zostávajú na pôvodných miestach. Na stanicu sa bude možné dostať pešo a na bicykli z ulice Mlynské nivy alebo aj z Chalupkovej ul. Pred budovou sa zároveň bude nadchádzať stanovište taxíkov, ktoré obslúžia prichádzajúcich cestujúcich. Automobilom bude možné na stanicu prísť len z ulice Chalupkova.

Prečítajte si aj

Back to top button