Cestná doprava

Kruhový objazd v centre Rimavskej Soboty otvoria 27. októbra

Kruhový objazd na križovatke Malohontskej a Jánošíkovej ulice v Rimavskej Sobote, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v spolupráci s miestnou samosprávou buduje od augusta tohto roka, odovzdajú do užívania v piatok 27. októbra.

Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke a termín v utorok potvrdil aj primátor Jozef Šimko na zasadnutí mestských poslancov.
 
„Dovolím si otvorene povedať, že občania Rimavskej Soboty sa tomu tešia. Zabezpečíme plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky na tomto úseku, na Malohontskej. Tým pádom zabezpečíme to, že výjazd motorových vozidiel smerom od Tomašovej v ranných hodinách, v rannej špičke bude bezproblémový a v podstate sa uľahčí doprava v rámci mesta,“ uviedol pre TASR primátor.
 
Stavbu financoval BBSK, ktorý na ňu ešte v minuloročnom rozpočte vyčlenil sumu 180 000 eur. Samospráva prispela 13.000 eurami na vypracovanie projektovej dokumentácie. Počas celej doby budovania objazdu bola pre všetku dopravu uzatvorená Malohontská ulica, ktorá je najrušnejšou komunikáciou v meste. Podľa primátora to bola podmienka, ktorú mestu stanovil Dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rimavskej Sobote.
 
Nevýhodou doterajšej križovatky na Malohontskej a Jánošíkovej bolo jej komplikované riešenie, ktoré cez ňu neumožňovalo priamy prejazd v smere po Jánošíkovej. Mesto tak z dopravného hľadiska prakticky rozdeľovalo na dve časti. Malohontská je zároveň zaťažovaná aj tranzitnou dopravou, ktorá cez ňu smeruje pre neexistujúci severojužný obchvat mesta.

Prečítajte si aj

Back to top button