Cestná doprava

Od soboty bude sprejazdnená križovatka Mickiewiczova-Špitálska

Križovatka Mickiewiczova-Špitálska v centre Bratislavy bude od soboty (25.11.) sprejazdnená.

Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe. Trolejbusové linky 207, 208, N53 a N70 tak budú opäť jazdiť po pôvodnej trase na Mickiewiczovej ulici.
 
Prejazd križovatkou Mickiewiczova-Špitálska ulica bol uzavretý 16. októbra z dôvodu rekonštrukcie električkovej trate na Špitálskej ulici. DPB minulý týždeň pre TASR uviedol, že obnova električkovej trate sa pomaly blíži ku koncu. Technicko-bezpečnostná skúška prejazdu električiek je naplánovaná na koniec tohto týždňa. 
 
Rekonštrukcia električkovej trate na Špitálskej za viac ako 2,5 milióna eur sa začala začiatkom augusta a podľa odhadov mala trvať tri mesiace. Stavebné práce však museli byť v septembri zastavené po tom, čo podľa Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR nebola rekonštrukcia povolená v súlade so zákonom a v procese nastali vážne pochybenia. Podľa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý je špeciálnym stavebným úradom pre mestské dráhy, bola dôvodom zastavenia prác plánovaná zastávka viedenského typu a obavy obyvateľov bytového domu na Špitálskej ulici, že vybudovanie zastávky im znemožní, resp. výrazne sťaží možnosť vychádzať autami z dvora na ulicu.
 
Opätovne sa na Špitálskej ulici pokračuje v rekonštrukcii od 26. septembra, v rámci tzv. zabezpečovacích prác, ktoré možno vykonávať v osobitnom režime, ak je to nevyhnutné v dôsledku živelnej pohromy, havárie alebo inej mimoriadnej udalosti. DPB totiž upozorňoval, že z dôvodu vynúteného zastavenia stavebných prác hrozí havarijný stav, ktorý môže vyústiť až do prerušenia premávky električiek v celej Bratislave.

Prečítajte si aj

Back to top button