Cestná doprava

Arriva Trnava pridala Seničanom nový autobusový spoj do Bratislavy

Nový priamy spoj na linke Senica – Bratislava zavádza od decembra Arriva Trnava. Je určený študentom a cestujúcim v hlavnom meste, ďalšie zmeny plánuje dopravná spoločnosť priniesť od 10. decembra s novým cestovným poriadkom.

„Cestujúci najčastejšie využívajú priamy spoj s odchodom zo Senice o 6. hodine a z Bratislavy o 16.30 hodine. Nakoľko sa pracovná doba viacerých ľudí začína a končí neskôr, pridávame ďalší spoj s odchodom o 7. hodine zo Senice a o 17.50 hodine z Bratislavy,“ povedal Jozef Gaža z Arriva Trnava, zodpovedný za stredisko Senica. Cestujúci sa do cieľa dostanú za 85 minút, pristupovať môžu na zastávkach v obciach Dojč, Borský Mikuláš a Lakšárska Nová Ves.
 
„Rozširovaním rýchleho spojenia medzi Senicou a Bratislavou chceme vytvoriť takú ponuku, aby cestujúci mali dôvod uprednostniť verejnú autobusovú dopravu pred individuálnou. Základným predpokladom je rýchle a priame spojenie bez prestupu,“ doplnil Gaža. Tieto nové spoje budú premávať počas pracovných dní s výnimkou letných prázdnin. 
 
Spoločnosť, ako dodal, podporuje prepojenie všetkých druhov verejnej dopravy – autobusovej a vlakovej. V situáciách, kde to umožňovali obraty vozidiel, boli zosúladené cestovné poriadky autobusov a vlakov ako napríklad v Cerovej alebo v Sekuliach. Podľa nových cestovných poriadkov bude posilnená aj obsluha obce Štefanov o dva spoje, ktoré v minulosti do obce nezachádzali. „Na žiadosť cestujúcich sme posunuli posledný poobedný spoj zo Senice do Prietrže o 15 minút neskôr s odchodom o 18.20 h. Umožníme tým cestujúcim prestúpiť z prichádzajúceho vlaku z Trnavy do Senice,“ uzavrel Gaža. Arriva Trnava realizuje všetky zmeny cestovného poriadku po vzájomnej dohode s Trnavským samosprávnym krajom, ktorý je objednávateľom verejnej autobusovej dopravy v kraji.
 
Spoločnosť pôsobí na Slovensku od roku 2008, aktuálne pôsobí v Nitrianskom, Košickom, Žilinskom a Trnavskom kraji, kde zabezpečuje mestskú, prímestskú, diaľkovú, zahraničnú a komerčnú autobusovú dopravu. Na Slovensku má takmer 2400 zamestnancov a prevádzkuje 1350 autobusov.

Prečítajte si aj

Back to top button