Cestná doprava

Významné rekonštrukcie v Prešove zrýchlia dopravu v meste

Na sídlisku Sekčov v Prešove zrekonštruujú križovatku ulíc Rusínska – Arm. gen. Ludvíka Svobodu. Zvýši sa jej dopravná priepustnosť.

Úpravou prejdú aj ďalšie križovatky tejto frekventovanej časti Prešova. Informoval o tom tlačový referent mesta Milan Grejták.
 
„Šesť rokov som za úpravu tejto križovatky bojovala ako poslankyňa, tri roky ako primátorka, lebo viem, že dopravná situácia na sídlisku Sekčov je neúnosná. Konečne, po mnohých rokovaniach, sa to pohýna dopredu a táto dopravne vysoko zaťažená tranzitná križovatka sa bude upravovať. Dynamike cestnej dopravy v tejto časti Prešova však pomôžu aj výrazné úpravy ďalších križovatiek,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová v týchto dňoch pri odovzdávaní staveniska spoločnosti Slovenská správa ciest (SSC), ktorá stavbu investorsky zastrešuje.
 
Na križovatke po jej úprave pribudne v smere z Rusínskej ulice druhý odbočovací pruh doľava, čo zdvojnásobí prejazd vozidiel v smere na ul. Arm. gen. Ludvíka Svobodu a zároveň sa zvýši plynulosť dopravy z centra mesta. Na Rusínskej ulici sa tiež odstráni problematické zúženie pri vjazde na parkovisko k obchodnému domu. V prvej fáze sa začne s prípravou
 
V nadväznosti na túto stavbu mesto Prešov pripravuje aj rekonštrukciu križovatky ulíc Arm. gen. Ludvíka Svobodu – Jurkovičova, kde je problematický hlavne výjazd z Jurkovičovej ulice, čo spôsobuje časté kolízie. Renovovať sa bude aj asfaltový povrch na ulici Arm. gen. Ludvíka Svobodu. V spolupráci s obcou Ľubotice je pripravovaná tiež úprava križovatky ulíc Arm. gen. Ludvíka Svobodu – Vihorlatská. Ide o projekty, ktoré chce mesto realizovať rovnako na budúci rok.
 
Grejták doplnil, že rok 2018 bude na dopravné stavby v Prešove ešte bohatý. Slovenská správa ciest totiž začne aj výstavbu okružnej križovatky na Východnej ulici.
 
Primátorka uviedla, že tento stavebný ruch si vyžiada veľkú dávku trpezlivosti a ústretovosti vodičov. Odmenou však bude väčšia plynulosť premávky a zvýšený komfort v doprave.

 

Prečítajte si aj

Back to top button