Cestná doprava

Európsky výbor pre dopravu by mal podporiť naše projekty

Projekty Integrovaného dopravného systému v Bratislave boli témou dnešného stretnutia šéfa rezortu dopravy Jána Figeľa (KDH) s predsedom výboru Európskeho parlamentu pre dopravu a cestovný ruch Brianom Simpsonom.

Projekty momentálne čakajú na definitívne odsúhlasenie zo strany Európskej komisie. „Som rád, že Brian Simpson môže na vlastné oči niektoré súvislosti vidieť,“ povedal na tlačovom brífingu Figeľ. Celková investícia do troch spojených projektov by mala dosiahnuť 500 miliónov eur a ich financovanie by mal zabezpečiť Operačný program Doprava. „Predpokladám, že výbor a aj osoba pána Simpsona bude napomáhať takýmto integrovaným riešeniam,“ vyhlásil Figeľ.
      
Podľa Simpsona je integrácia hlavný nástroj v rámci riešení dopravnej infraštruktúry, a tak je projektom naklonený. Na budúci týždeň preto plánuje v Bruseli hovoriť aj o bratislavskom projekte. „Som presvedčený, že moji kolegovia budú podporovať integrované dopravné schémy hlavne v prímestských oblastiach,“ potvrdil Simpson. 
      
Minister rokoval s predstaviteľom Európskeho parlamentu takisto o príprave budúceho finančného rámca na roky 2014 až 2020 a budúcej kohéznej politike Európskej únie, ktorá sa teraz formuje. Témou bol tiež cestovný ruch na európskej a národnej úrovni.
 

Prečítajte si aj

Back to top button