Cestná doprava

Nová kruhová križovatka v Poprade je už v prevádzke

Novú kruhovú križovatku ulíc Bernolákova, Slovenského odboja a Partizánska v Poprade odovzdali dnes do užívania.

Stavali ju približne tri mesiace a finančne sa na nej podieľalo mesto Poprad, Prešovský samosprávny kraj (PSK) a spoločnosť BZ, s.r.o. Ide v poradí o štvrtú kruhovú križovatku na území mesta. „Zatiaľ je spokojnosť, dúfam, že to ocenia všetci Popradčania, či už vodiči alebo chodci,“ konštatoval primátor Popradu Anton Danko. Nie je to podľa neho posledný kruhový objazd v Poprade, ďalší by mali vybudovať na budúci rok pri Bille a mesto chce projekčne pripraviť aj kruhovú križovatku pri novom kostole na sídlisku Juh. 
      
„Budeme riešiť aj celú ulicu Slovenského odboja od tohto nového kruhového objazdu až po most do mestskej časti Veľká. Do leta by to malo byť hotové,“ doplnil Danko. Podľa neho je to jedna z posledných dopravných stavieb na území mesta na najbližšie obdobie. „Nielen mesto Poprad, ale aj ostatné samosprávy na Slovensku budú zápasiť s existenčnými problémami, pokiaľ prejde návrh z dielne ministra financií,“ zdôvodnil.  
      
Finančné náklady na výstavbu kruhového objazdu pri Hoteli Poprad sa vyšplhali na 1,05 milióna eur. „PSK prispel 481.000 eur, spoločnosť BZ zhruba 320.000 eur a mesto Poprad 255.000 eur,“ konkretizoval primátor. Samotná výstavba križovatky trvala približne tri mesiace.
 

Prečítajte si aj

Back to top button