Cestná doprava

Prvé nové Volvo FH sa na portáli eBay predalo za rekordnú cenu

Po prvé, po druhé – predané! Charitatívna dražba prvého nového vozidla Volvo FH na portáli eBay bola skutočným úspechom.

Víťazná ponuka vo výške 150 000 EUR prekonala všetky pôvodné očakávania a prekročila trhovú cenu. Celý výťažok z dražby bude venovaný programu Star for Life. Víťaznú ponuku uskutočnil Jean-Pierre Ducournau, zakladateľ Ducournau Transport vo Francúzsku, s vozovým parkom viac ako 300 nákladných vozidiel Volvo. Teraz je hrdým majiteľom prvého nového modelu FH – jedinečného nákladného vozidla vyrobeného v špeciálnej edícii s exkluzívnym emblémom „číslo jeden“ na prednom skle.

„Veľmi sa teším, že sa mi podarilo vyhrať túto dražbu. Už v polovici 70. rokov som bol prvým majiteľom prvého Volvo F12 v južnom Francúzsku. A počas niekoľkých dekád som podporoval rôzne charitatívne dražby,“ povedal Jean-Pierre Ducournau.

Dražba na portáli eBay prilákala skoro 165000 návštevníkov. 33 dražiteľov z celej Európy uskutočnili celkovo viac ako 95 ponúk na prvé nové Volvo FH počas desaťdňovej dražby. Už od začiatku bolo jasné, že víťazná ponuka bude vysoká, pretože trhová cena bola prekročená už po prvom dni.

„Sme neuveriteľne hrdí na to, že toľko ľudí bolo ochotných zaplatiť takú vysokú sumu za prvé nové Volvo FH. To vypovedá nielen o hodnote nákladného vozidla ako jedinečného zberateľského kusu, ale aj o jeho celkovom pôvabe,“ uvádza Claes Nilsson, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Celý výťažok z dražby bude venovaný jedinečnému vzdelávaciemu programu Star for Life, ktorého cieľom je zabrániť šíreniu HIV medzi mladými ľuďmi v Južnej Afrike. Víziou programu Star for Life je viesť mladých ľudí k tomu, aby nestrácali vieru vo svoje sny a svoju budúcnosť, a pomôcť im žiť bez AIDS. Spoločnosť Volvo Trucks financuje program v 16 školách v okolí Durbanu a Johannesburgu.

„Napriek tomu, že program Star for Life začal iba v roku 2005, štúdie ukazujú, že dosiahol vynikajúce výsledky. Medzi študentmi výrazne klesol počet nových diagnostikovaných prípadov HIV, ako aj počet tehotenstiev mladistvých,“ tvrdí Claes Nilsson.

Na jar v roku 2013 bude Jean-Pierre Ducournau pozvaný na slávnostnú ceremóniu do Južnej Afriky, kde osobne odovzdá výťažok z dražby vybranej škole. „Som veľmi rád, že môže pomôcť týmto deťom,“ povedal Jean-Pierre Ducournau.

Dražba začala 19. septembra a bola otvorená desať dní pre dražiteľov z celej Európy vrátane Ruska, Turecka a Izraela.

Prečítajte si aj

Back to top button