Cestná doprava

Tretia generácia Conti Coach HA3

Na 64. veľtrhu IAA predstavil Continental novú generáciu pneumatík.

Vo vyše 140-ročnej histórii hannoverského výrobcu ide o najrozsiahlejšiu ofenzívu produktov pre nákladné vozidlá a autobusy. Od polovice roku 2013 prejde Continental postupne pri všetkých svojich pneumatikách na tzv. generáciu 3. Hlavným cieľom vývoja bolo posunúť na vyššiu úroveň úžitkovú hodnotu pre zákazníka, to znamená vysoký kilometrový výkon, nízky valivý odpor, maximálnu bezpečnosť a špičkovú kvalitu kostry s optimálnymi vlastnosťami pre protektorovanie.

V Hannoveri predstavil Continental po prvý raz kompletný program generácie 3 aj v oblasti autobusov zameraný na konkrétne cieľové skupiny a použiteľný na všetky pozície náprav – Conti Coach, Conti CityPlus a ContiUrban. Tieto pneumatiky sú vyvinuté s ohľadom na vysokú bezpečnosť a hospodárnosť: Štruktúry dezénu nového druhu s hlbokými lamelami podporujú podstatne vyšší kilometrový výkon, vysokú úroveň komfortu a rovnaké záberové vlastnosti po celú dobu životnosti pneumatiky – najmä na mokrej vozovke.

Inovácie v oblasti materiálov priniesli výrazne znížený valivý odpor v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Conti CityPlus je úplne nový rad pneumatík, ktoré boli projektované vzhľadom na špecifi cké požiadavky prepravy regionálnej prepravy osôb. Ďalšou novinkou je Continental Conti Coach HA3 pre diaľkové autobusy.

Tento článok bol uverejnený v magazíne
TRANSPORT a LOGISTIKA, 10/2012

Archív vydaní magazínu


Prečítajte si aj

Back to top button