Cestná doprava

V Nitre počas sviatkov posilnia spoje MHD, cyklobus ukončí sezónu

Poskytovateľ mestskej hromadnej dopravy v Nitre, spoločnosť Arriva Nitra, a.s., dočasne posilní dopravu v smere k novému cintorínu na Cabajskej ceste.

Mestská hromadná doprava (MHD) bude posilnená v piatok 31. októbra, počas Sviatku všetkých svätých v sobotu 1. novembra a na Pamiatku zosnulých v nedeľu 2. novembra. Mimoriadna posilová linka P15 bude v týchto dňoch premávať na trase Centrum - Rázcestie Železničná stanica – Cabajská - Nový cintorín a späť. Linka zastaví na všetkých zastávkach po trase. Linka 26 bude premávať po svojej bežnej trase a podľa bežného cestovného poriadku.
 
Arriva upozorňuje cestujúcich, že sobota 1. novembra je štátnym sviatkom, všetky linky budú premávať podľa cestovných poriadkov pre nedeľu a sviatky. Linky 16 a 17 do priemyselného parku teda premávať nebudú. Dopravu do priemyselného parku zabezpečí linka 94. Štvrtok 30. októbra a piatok 31. októbra sú dňami jesenných školských prázdnin.
 
Linky mestskej hromadnej dopravy budú v týchto dvoch dňoch premávať podľa cestovných poriadkov pre pondelok až piatok (školské prázdniny). Podľa cestovných poriadkov pre pondelok až piatok budú premávať len tie linky, ktoré nemajú v cestovných poriadkoch zverejnené cestovné poriadky osobitne pre školský rok a školské prázdniny.
      
Sezónny cyklobus C35 bude v tomto roku naposledy premávať počas víkendu 25. a 26. októbra. Od pondelka 27. októbra až do otvorenia novej sezóny na jar budúceho roka cyklobus premávať nebude. Linka s povolenou prepravou bicyklov premávala už štvrtú sezónu v nepracovných dňoch na trase z Klokočiny cez centrum mesta a Chrenovú do Mestského parku, s predĺžením vybraných spojov až k nemocnici na Zobore. Zastávka Mestský park zostane v zimnom období bez obsluhy MHD.
 

Prečítajte si aj

Back to top button