Cestná doprava

Cez víkend a v pondelok nebudú do Jaroviec jazdiť autobusy 90, 91 a 801

Cez bratislavské Jarovce nebudú cez víkend (6.-7.12.) a nasledujúci pondelok (8.12.) premávať autobusy číslo 90, 91 a 801.

V mestskej časti sa bude totiž opravovať železničné priecestie. Do Rusoviec, kde môžu prestúpiť na linku do mesta, sa obyvatelia dostanú náhradnými autobusmi číslo X91. TASR o tom informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Linky 90, 91 a 801 nebudú cez Jarovce jazdiť od soboty od 8.00 h do pondelka do približne 15.00 h, medzi zastávkami Slnečnice a Gerulata pôjdu po štátnej ceste mimo Jaroviec.
 
„Pri ceste do Jaroviec odporúčame cestujúcim uskutočniť prestup z autobusových liniek 90, 91 a 801 na zastávke Gerulata, ktorá bude obsluhovaná autobusmi náhradnej dopravy,“ radí Volfová. Autobusy X91 totiž budú jazdiť po trase ŽST Rusovce, Balkánska, Ovocná, Mandľová, Jarovce a späť.
      
Nočná linka N91 bude v noci zo soboty na nedeľu a z nedele na pondelok medzi zastávkami Sady a Slnečnice obojsmerne zachádzať do Jaroviec, a to na náhradnú zastávku Jarovce na Mandľovej ulici za kostolom. V pondelok bude autobusová linka 191 premávať od rána do ukončenia výluky, teda približne do 15.00 h, po zmenenej trase Most SNP, Jasovská, Rusovce a Jarovce.
 
„Do Jaroviec budú autobusy premávať od zastávky Slnečnice cez Rusovce, kde obslúžia v smere do Jaroviec zastávky Vývojová, Kovácsová, Sady a konečnú náhradnú zastávku Jarovce na Mandľovej ulici,“ vysvetľuje hovorkyňa. V smere do mesta budú premávať medzi náhradnou zriadenou zastávkou Jarovce a Slnečnice po identickej náhradnej trase.
 
Autobus 191 pritom v Rusovciach nezastaví na zastávkach Gerulata, Kaštieľ Rusovce a ŽST Rusovce. „Odporúčame cestujúcim zo smeru Čunovo a Rajka využiť do Jaroviec zastávku Gerulata a v pešej dostupnosti prejsť na zastávku Vývojová, ktorá bude až do ukončenia dopravných obmedzení obsluhovaná autobusmi linky číslo 191,“ dodala Volfová.
 

Prečítajte si aj

Back to top button