Cestná doprava

DKV ponúka od začiatku roka 2015 hybridnú palivovú kartu

Spoločnosť DKV Euro Service, popredný európsky poskytovateľ služieb pre dopravcov, ponúka od začiatku roka 2015 hybridnú palivovú kartu pre elektrickú energiu a pohonné hmoty.

Karta umožňuje bezhotovostné platby na približne  1 500 verejných nabíjacích staniciach na území Nemecka určených pre elektromobily a hybridné vozidlá s možnosťou vonkajšieho nabíjania. DKV pracuje na rozšírení akceptácie karty v sieti nabíjacích staníc aj v ďalších krajinách. Dopravca môže kartu používať takisto aj v sieti viac ako 54 400 obchodníkov, ktorí akceptujú kartu DKV (vrátane 39 400 konvenčných čerpacích staníc).
Podiel elektromobilov a hybridných vozidiel vo vozových parkoch dopravcov sa neustále zvyšuje. Tento trend však vedie k tomu, že súčasná ponuka nabíjacích staníc je z hľadiska uspokojenia potrieb užívateľov často považovaná za nedostatočnú. „Doteraz museli mať vodiči elektromobilov a hybridných vozidiel pri sebe celý rad kariet a kódov,“ hovorí generálny riaditeľ DKV Dr. Alexander Hufnagl. “V skutočnosti sú možnosti nabíjania často obmedzené na nabíjacej stanice v zázemí vodiča alebo sú používatelia odkázaní na sieť miestneho poskytovateľa elektrickej energie.“
 
Hybridná palivová karta DKV už dnes spája rozmanitých poskytovateľov nabíjacích staníc do medzinárodnej dodávateľskej siete. V budúcnosti je predpoklad, že užívateľovi bude postačovať už len jedna karta, s ktorou bude mať prístup k celej sieti nabíjacích aj čerpacích staníc a navyše bude dostávať jednu faktúru s jasným prehľadom všetkých výdavkov.
 

Prečítajte si aj

Back to top button