Cestná doprava

Arriva posunula termín začiatku rekonštrukcie nitrianskej autobusovej stanice

Spoločnosť Arriva Nitra, a.s., odložila termín začiatku rekonštrukcie autobusovej stanice v meste pod Zoborom.

Komplexná rekonštrukcia sa mala začať v sobotu 31. januára. „Vzhľadom na nepriaznivé počasie, ktoré sa podľa predpovedí nezmení ani v nasledujúcich dňoch, zhotoviteľ prác v plánovanom termíne začať nemôže,“ informoval Vladimír Šimko, obchodný zástupca spoločnosti Arriva Nitra.
 
Nový termín začiatku rekonštrukčných prác spoločnosť oznámi verejnosti s dostatočným časovým predstihom, skonštatoval Šimko. Rekonštrukcia autobusovej stanice v Nitre sa mala začať 31. januára. Investor akcie, spoločnosť Arriva Nitra, ktorá stanicu zároveň vlastní, ju bude realizovať v siedmich etapách.
 
Dĺžka rekonštrukcie je naplánovaná na jeden a pol roka. Počas jednotlivých etáp budú nástupištia presúvané na odstavnú plochu mestskej hromadnej dopravy za reštauráciou Pelikán. Rekonštrukcia sa uskutoční počas plnej prevádzky autobusovej stanice. V prvej etape stavebných prác, ktorá bude trvať zhruba tri mesiace, prejdú rekonštrukciou nástupištia 21 až 30. Zmeny v organizácii dopravy sa tak dotknú autobusov premávajúcich v smere Levice, Vráble, Šaľa, Mojmírovce, Topoľčany, Jarok, Hlohovec, Piešťany, Nové Zámky.
 
Nástupištia budú dočasne premiestnené na odstavnú plochu za reštauráciou, ich číslovanie na odstavnej ploche zostane zachované. „Aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli termín začiatku prác posunúť. Cestujúci by sa museli v tomto počasí presunúť na náhradné nástupištia bez lavičiek a prístrešku,“ skonštatoval Šimko. Aj naďalej tak budú jednotlivé spoje odchádzať z doterajších nástupíšť v priestore autobusovej stanice.
 

Prečítajte si aj

Back to top button