Cestná doprava

DPB dosiahol vlani zisk vo výške 660.722 eur, potvrdil audit

Dopravný podnik Bratislava (DPB) dosiahol za minulý rok zisk vo výške 660.722 eur.

Potvrdil to audit, ktorý v podniku vykonali podľa zákona vo februári a marci. TASR o tom informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová. “Napriek tomu, že dotácia na prevádzku zo strany mesta sa mierne znižovala, dokázali sme v minulých rokoch vygenerovať takmer vyrovnaný hospodársky výsledok bez toho, aby to pocítila cestujúca verejnosť a už v roku 2014 sme dosiahli zisk,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB Ľubomír Belfi. Podnik postupne znižoval stratu od roku 2011.
      
Na priaznivý výsledok hospodárenia mal podľa podniku vplyv aj vývoj cien hlavných materiálových komodít – nafty a plynu, ušetrené peniaze tak mohol DPB použiť najmä na opravu koľajových tratí. Audítori vykonali v DPB audit v zmysle zákona o účtovníctve a v zmysle zákona o audítoroch.
 
Kontrolovali ekonomicky oprávnené náklady v súlade s Rámcovou zmluvou o službách vo verejnom záujme a zabezpečení mestskej hromadnej dopravy osôb na roky 2014 až 2023. Podľa hovorkyne skonštatovali, že tieto náklady sú so zmluvou v súlade.
      
„Účtovná závierka poskytuje pravdivý a verný obraz finančnej situácie spoločnosti k 31. decembru 2014 a výsledku jej hospodárenia za rok končiaci k uvedenému dátumu v súlade s Medzinárodnými štandardmi pre finančné výkazníctvo, ako ich schválila Európska únia,“ cituje DPB z marcovej správy audítora.
 

Prečítajte si aj

Back to top button