Cestná doprava

V Banskej Bystrici sa uskutočnila konferencia o zelenej energii v MHD

Prezentovať využitie zelenej energie v mestskej hromadnej doprave a predstaviť nové, vysoko bezpečné, ekologické a energeticky úsporné typy električiek a autobusov so superkondenzátormi bolo cieľom konferencie, ktorá sa uskutočnila v Banskej Bystrici.

Zorganizovala ju Banskobystrická regionálna komora Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory, Slovensko–čínska podnikateľská rada v spolupráci s mestom. Na konferencii sa zúčastnili zástupcovia čínskej CSR ZHUZHOU ELECTRIC LOCOMOTIVE CO., LTD., ktorá je najväčším svetovým výrobcom lokomotív, železničných vozňov, vozňov metra, elektrobusov a električiek. Prezentovali spoločnosť, výrobu a hovorili aj o nových vývojových trendoch v doprave.
      
Ako tiež informovali, CSR ZHUZHOU ELECTRIC LOCOMOTIVE CO., LTD je strategickou dcérskou spoločnosťou CSR GROUP, ktorá je v súčasnosti najväčším výrobcom elektrických lokomotív a zariadení pre mestskú a prímestskú dopravu na svete. Ročný obrat materskej spoločnosti CSR GROUP momentálne dosahuje 20 miliárd eur. Má okolo 20 dcérskych spoločností, väčšinou akciových spoločností obchodovaných na šanghajskej a hongkonskej burze. Stopercentným vlastníkom spoločnosti je štát.
      
Ako uviedol primátor Banskej Bystrice Ján Nosko, je rád, že konferencia sa uskutočnila na pôde mesta, v srdci Slovenska. „Banská Bystrica veľmi úzko inklinuje k ekologickým projektom. Mesto má vozový park, ktorý je jeden z najmodernejších a najekologickejších v strednej Európe. Pokiaľ budú ďalšie výzvy, určite sa budeme uchádzať aj o ďalšie vozidlá v MHD,“ konštatoval primátor.
 

Prečítajte si aj

Back to top button