Cestná doprava

Do Chorvátskeho Grobu pribudnú od augusta autobusové linky

Od 1. augusta dôjde k viacerým dopravným zmenám pre obec Chorvátsky Grob a časť Čierna Voda.

Autobusová linka 630 sa od 1. augusta premenuje na 525, bratislavský spoj 53 sa zmení na 153, zmení sa aj jeho trasa. Po novinkách v grafikone však bude do Chorvátskeho Grobu chodiť viac autobusov z hlavného mesta. 
 
Nová linka 525 začne premávať od 1. 8. a bude chodiť po zhodnej trase ako doterajšia 630. Linka bude mať 23 spojov v pracovných dňoch. Premávať bude zo Zlatých pieskov do Chorvátskeho Grobu cez Vajnory a Čiernu Vodu a späť. Raňajšie spoje zostanú bez zmien, v niektorých hodinách dôjde k zníženiu počtu spojov na základe prieskumu vyťaženosti, ktorý realizoval Dopravný podnik Bratislava (DPB).
      
„Vďaka spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom budú pridané a zmenené spoje Slovak Lines do Bratislavy, Pezinka a Senca. Sme veľmi radi, že sa spoje do našej obce rozšíria, nakoľko veľká časť obyvateľov dochádza do hlavného mesta,“ vysvetlil starosta obce Chorvátsky Grob Radovan Benčík. Autobus do Senca doplní poobedňajšie spoje, bude premávať aj cez víkendy. Všetky pridané spoje Slovak Lines idú až na Mlynské Nivy do Bratislavy.
      
Grafikon linky 630, resp. novej 525, sa zmenil na základe rozhodnutia DPB, ktoré vychádzalo z ich prieskumu vyťaženosti. Chorvátsky Grob je jednou z iba dvoch obcí, ktoré nie sú mestskými časťami Bratislavy a disponujú linkami DPB.
 

Prečítajte si aj

Back to top button