Cestná doprava

Protestný štrajk autodopravcov na Orave je nateraz zažehnaný

Výsledkom včerajšieho rokovania predstaviteľov Únie autodopravcov Slovenska (UNAS), Slovenskej správy ciest a dotknutých samospráv v Oravskej Lesnej je zažehnanie hroziaceho protestného zablokovania ciest na území celého Žilinského kraja v dôsledku situácie na hornej Orave.

„Dohodli sme sa, že spoločne vyriešime tento neúnosný stav, keď poškodený most v Podbieli nemôžu tunajší autodopravcovia obísť ani po obchádzkových trasách, lebo im to nedovoľuje dopravné značenie zakazujúce prejazd rozmernejších a ťažších vozidiel,“ informoval TASR predseda UNAS Róbert Huran.
 
Konkrétnym výsledkom dnešného rokovania je podľa neho ústretová dohoda všetkých zainteresovaných, že medzi Námestovom a Tvrdošínom sa príslušné dopravné značky s obmedzujúcim dodatkom upravia dočasne tak, že nebudú platiť pre nevyhnutnú dopravnú obsluhu. „Hroziaci štrajk je tak nateraz zažehnaný,“ uistil.
 
„Naďalej požadujeme otvoriť dočasne pre nákladnú dopravu trasu medzi hornou Oravou a Kysucami cez Oravskú Lesnú. Verím, že sa na tom čo najskôr dohodneme s kompetentnými inštitúciami, lebo blížiaca sa zima určite výrazne skomplikuje situáciu na horskom priechode Príslop, preto potrebujeme mať alternatívu,“ dodal Huran.

Prečítajte si aj

Back to top button