Cestná doprava

Po zrekonštruovanom moste nad traťou v Malackách prejdú prvé autá 13. novembra

Zrekonštruovaný nadjazd nad hlavným železničným ťahom v Malackách otvoria v piatok 13. novembra.

Primátor Malaciek Juraj Říha (bez politickej príslušnosti) o tom informoval na základe zistení počas štvrtkového (29.10.) kontrolného dňa na stavbe.
 
Pôvodne mal byť most, ktorý Regionálne cesty Bratislava (RCB) opravujú od 25. mája, hotový koncom septembra. Oneskorenie dokončenia rekonštrukcie spôsobil zlý stav prechodovej dosky, ktorý bol zistený dodatočne počas prebiehajúcich prác.
 
Súčasný stav naznačuje, že rekonštrukcia finišuje. Do soboty (31.10.) by mali byť osadené všetky zábradlia a napojené na zvodidlá. „Ako nás informovali zástupcovia RCB, nasledovať budú pružné zálievky spojov na betónových a asfaltových plochách,“ uviedla hovorkyňa Malaciek Ľubica Pilzová. „Oznámili nám tiež, že vo štvrtok podali aj žiadosť na kolaudačné konanie, ktoré trvá desať dní,“ dodala.
 
Sprevádzkovanie mosta prinesie aj dve zásadné zmeny v doprave. Autá odbočujúce z mosta doľava smerom do mesta sa budú môcť radiť do svojho pruhu vo väčšej vzdialenosti pred križovatkou než doteraz. Druhou novinkou je samostatný odbočovací pruh doprava od blízkeho hypermarketu smerom na most. Mesto tiež zabezpečí nové vymaľovanie stožiarov verejného osvetlenia pri nadjazde.

Prečítajte si aj

Back to top button