Cestná doprava

Rekordné čísla pre Scaniu na Slovensku i v Európe

V roku 2015 bolo na Slovensku zaregistrovaných 832 nových nákladných vozidiel Scania čo je najviac za celú históriu pôsobenia značky na slovenskom trhu.

Scania Slovakia tak prekonala doteraz najúspešnejší rok 2007 a zároveň dosiahla navýšenie podielu na slovenskom trhu s nákladnými vozidlami oproti roku 2014 na 20,75% v kategórii N3b. Celkovo sa na Slovensku v tomto segmente za rok 2015 zaregistrovalo 4.010 nových nákladných vozidiel, čo predstavuje nárast +26% voči roku 2014.
 
„Teší nás, že nákladné vozidlá Scania dlhodobo patria medzi najpredávanejšie na Slovensku. Dopravné spoločnosti oceňujú spoľahlivosť, mimoriadnu palivovú hospodárnosť vozidiel Scania ako ajdostupnosť a kvalitu služieb. Momentálne prevádzkujeme na Slovensku 6 vlastných servisných stredísk, takmer všetky otvorené 7 dní v týždni. Snažíme sa o dostupnosť našich služieb v čase keď vozidlá nepracujú – cez víkendy. Ďakujeme našim klientom za prejavenú dôveru a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. hovorí Karol Sokol, riaditeľ zastúpenia Scania v SR.
 
Scania s rekordným počtom objednávok začala rok 2016 aj v Európe.
Získala totiž doteraz najväčšiu objednávku na nákladné vozidlá, ktorú kedy v Európe dostala. Britskému dopravcovi Eddie Stobart Limited a jeho dcérskym spoločnostiam, vrátane A.W. Jenkinson Forestry Products, dodá švédsky výrobca viac ako 2000 nákladných vozidiel.
 
Vzhľadom k tomu, že na obriu dodávku má Scania iba dva roky (počnúc marcom 2016), bude do kontraktu zapojených hneď niekoľko britských dealerstiev, a to ako pre dodávky vozidiel, tak aj pre následné opravy a údržbu. Spoločnosť Eddie Stobart už v minulých rokoch urobila podobne veľké objednávky vozidiel Scania – 1000 kusov v rokoch 2010 a 2012, 1500 kusov v roku 2014 a v túto chvíľu ide o viac ako 2000 vozidiel.
 
Celá dodávka bude kombináciou vozidiel s kabínami radu G a R, všetky vo verzii Highline s trinásťlitrovými motormi s výkonom 410 k a 450 k.
 
Scania už dlhú dobu hrá v našej flotile hlavnú úlohu a sme samozrejme veľmi potešení, že máme možnosť rozšíriť počet vozidiel našej obľúbenej značky,“ povedal William Stobart, predseda predstavenstva Eddie Stobart Limited. „Boli sme ohromení prevádzkovými nákladmi vozidiel Scania Euro 6 po celú dobu ich prevádzky. Navyše výkon motorov Scania 410 k a 450 k len s SCR je presne taký, aký potrebujeme.“

Prečítajte si aj

Back to top button