Cestná doprava

Intenzita dopravy na bratislavskej D1 stúpla oproti vlaňajšku o 5 %

Na území Bratislavy tvorí diaľnica D1 spojnicu medzi najväčšou mestskou časťou Petržalka a lokalitami Ružinov, Vrakuňa a Podunajské Biskupice.

V prvom polroku tohto roka pritom podľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) stúpla intenzita dopravy na bratislavskej D1 v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o približne 5 %.
 
„Najväčší dopravný nápor zažila bratislavská D1 v deň pred štátnym sviatkom Veľkého piatka,“ priblížila hovorkyňa NDS Michaela Michalová. V tento deň diaľničiari namerali od 66 000 áut na úseku od križovatky Ovsište po križovatku Pečňa až po 150 000 áut na úseku od križovatky Prievoz po križovatku Ružinov.
 
V priemerných pracovných dňoch sa pritom v Bratislave v prvom polroku 2016 pohybovalo po diaľnici od 58 000 do 125 000 vozidiel denne. To predstavuje nárast o takmer 5000 áut na každom úseku oproti vlaňajšku.
 
Intenzitu dopravy v hlavnom meste by mal podľa NDS znížiť práve pripravovaný projekt obchvatu, ktorý má tvoriť časť diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 a pomôcť má tiež rozšírenie diaľnice D1.

Prečítajte si aj

Back to top button