Cestná doprava

DPB skvalitní električkovú trať v bratislavskej Rači

Dopravný podnik Bratislava (DPB) bude od štvrtka (29. 9.) večera do pondelka (3. 10.) rána upravovať geometrickú polohu električkovej trate v bratislavskej Rači, v úseku vozovňa Krasňany – Rača Komisárky.

Dosiahnuť tým chce komfortnejšiu jazdu električkami, zníženie hlučnosti i vibrácií a zvýšenie bezpečnosti cestujúcich. TASR o tom informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.
 
Práce na električkovej trati sa rozhodol DPB realizovať aj v nočných hodinách, aby sa opravy čo najmenej dotkli cestujúcich. „V noci nie je potrebné vylúčiť električkovú dopravu. V neskorších večerných hodinách, kedy sa bude s prácami začínať, však DPB zabezpečí náhradnú autobusovú dopravu v plnom rozsahu,“ priblížila Volfová.
 
Úpravou geometrickej polohy električkovej trate sa podľa nej dosiahne aj zníženie namáhania a opotrebovávania vozidiel. Oprava na trati zabezpečí taktiež zlepšenie geometrickej polohy koľaje a vyrovnanie jej výškových a smerových nerovností, ktoré vznikli pre záťaž spôsobenú práve prevádzkou električkovej dopravy. „Prosíme obyvateľov, ktorí bývajú v okolí, o trpezlivosť, nakoľko počas týchto prác môžu krátkodobo zaznamenať hluk stroja,“ podotkla hovorkyňa.
 
DPB využije túto výluku aj na iné práce na koľajovom zvršku. Zrealizuje tiež opravu a údržbu na trakčnom vedení a brúsenie pojazdových plôch koľajníc pre možnú hlučnosť trate v úsekoch vozovňa Krasňany – Rača Komisárky. „Brúsením sa vyrovnáva pojazdová plocha koľajníc a odstraňuje sa takzvaná vlnkovitosť. Výsledkom je zníženie hlučnosti a vibrácií počas prejazdu električkových vozidiel,“ vysvetlila Volfová.
 
Vo štvrtok 29. septembra sa začne s prácami na koľajovej trati od 21.00 h a práce budú trvať až do začiatku ďalšej dennej premávky, a to do piatka 30. septembra asi do 4.00 h. V tomto čase bude pre cestujúcich zabezpečená náhradná autobusová doprava.
 
V sobotu 1. októbra sa začne s prácami od začiatku dennej premávky od približne 4.00 h a práce budú prebiehať až do pondelka 3. októbra do začiatku dennej premávky. Aj v tomto čase zabezpečí DPB taktiež náhradnú autobusovú dopravu.
 
Presný režim spojov bratislavskej MHD počas výluky môžu cestujúci nájsť na webovej stránke DPB.

Prečítajte si aj

Back to top button