Cestná doprava

Bánovce nad Bebravou hľadajú nového dopravcu MHD

Bánovce nad Bebravou hľadajú dopravcu, ktorý v meste zabezpečí fungovanie mestskej hromadnej dopravy (MHD).

Službu vo verejnom záujme by mal zabezpečovať desať rokov, vyplýva to z oznámenia, ktoré uverejnila samospráva vo vestníku verejného obstarávania.
 
Verejnú súťaž na nového dopravcu MHD vyhlásila samospráva vzhľadom na to, že jej v dohľadnom čase končí zmluva s tým aktuálnym, povedal dnes pre TASR primátor Bánoviec nad Bebravou Marián Chovanec. 
 
Dopravca by mal zabezpečovať MHD na území mesta v rozsahu asi 26 725 tarifných kilometrov ročne, teda 267 250 tarifných kilometrov za desať rokov. Radnica pri počte vychádzala z aktuálnych cestovných poriadkov.
 
„V rámci samotnej realizácie plnenia si bude úspešný uchádzač na základe verejným obstarávateľom stanovených cestovných poriadkov povinný zostaviť vlastné obehy vozidiel so zohľadnením všetkých požiadaviek uvedených v súťažných podkladoch, a taktiež požiadaviek vyplývajúcich z platných a účinných právnych predpisov,“ uviedla ďalej radnica v oznámení.
 
Predpokladanú hodnotu zákazky odhadla samospráva na 430 000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Svoje ponuky môžu záujemcovia o výkon služby vo verejnom záujme predložiť do 21. marca. Ako kritérium  pre výber víťaza súťaže stanovila radnica najnižšiu sumu.
 
MHD na území Bánoviec nad Bebravou zabezpečuje SAD Prievidza.

Prečítajte si aj

Back to top button