Cestná doprava

RegioJet prepravil vlani z Bratislavy do Viedne a B. Bystrice takmer milión ľudí

Súkromný dopravca RegioJet prepravil v roku 2016 na autobusových linkách Bratislava – Viedeň a Bratislava – Nitra – Banská Bystrica približne 985 000 cestujúcich.

Podľa hovorcu spoločnosti Aleša Ondrůja je to takmer dvojnásobný počet oproti predchádzajúcemu roku.
 
Najväčší nárast počtu cestujúcich pritom spoločnosť zaznamenala na trase medzi Bratislavou a Nitrou, kde stúpol počet cestujúcich medziročne o 50 %. Dopravca tu prepravil takmer 320 000 ľudí.
 
„Nárast pocítila spoločnosť aj na trase z Bratislavy do Banskej Bystrice, kde prepravila okolo 300 000 cestujúcich. Medziročne to bolo o 20 % viac,“ doplnil Ondrůj. Rástla podľa jeho slov aj linka Bratislava – Schwechat a do Viedne, ktorou RegioJet prepravil v roku 2016 takmer 370 000 cestujúcich.
 
Dopravca zároveň avizuje, že pred letnou sezónou pridá nové autobusy z Bratislavy do Chorvátska a do Rumunska. V priebehu mája chce spoločnosť spustiť linku z Bratislavy cez Zadar do Splitu v Chorvátsku. Premávať bude raz do týždňa s odchodom v piatok z Bratislavy a v sobotu späť z Chorvátska, a to do konca septembra. Okrem Zadaru a Splitu autobusy zastavia aj v Biograde na Moru, Šibeniku a Primoštene.
 
Súčasne chce RegioJet koncom apríla spustiť autobusovú linku z Bratislavy cez Szeged a Arad do Temešváru v Rumunsku. Spoje by mali na linke premávať trikrát týždenne v každom smere. „Okrem miest v Rumunsku zastaví autobus tiež v Budapešti v centre a po novom aj v Budapešti na letisku a v juhomaďarskom meste Szeged,“ priblížil Ondrůj.

Prečítajte si aj

Back to top button