Cestná doprava

V Poprade začnú s prestavbou najkritickejšej križovatky na kruhovú

V Poprade sa od pondelka 18. septembra začne s prestavbou križovatky ulíc Slovenského odboja a Hraničná. Dôvodom je jej zmena na kruhovú.

Samospráva informovala, že miestna komunikácia bude od tohto dátumu úplne uzatvorená. „Stane sa tak z dôvodu rekonštrukcie vodovodu a kanalizácie, ktorá je súčasťou prestavby križovatky na okružnú. Uzávierka bude vyznačená dočasným dopravným značením. Následne bude počas úplnej uzávierky pokračovať aj stavba samotného objektu okružnej križovatky,“ uviedol Ľuboslav Mlynarčík z odboru urbanizmu a priestorového plánovania na Mestskom úrade v Poprade.
 
Prestavbu križovatky bude financovať mesto a Prešovský samosprávny kraj, pôjde o združenú investíciu. Samospráva z mestského rozpočtu na tento zámer vyčlenila 250 000 eur, kraj 300 000 eur. „Obchádzka uzavretej križovatky bude možná po Karpatskej ulici, ktorá bude počas uzávierky križovatky obojsmerná a zároveň na nej bude dopravným značením zakázané státie a zastavovanie vozidiel,“ vysvetlil komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. 
 
Podľa samosprávy je predmetný úsek najkritickejším a prestavbou križovatky na kruhovú by sa tak mal vyriešiť aj problém s dopravnými kolíziami, ktoré tu často vznikajú. „Vzhľadom na očakávanú hustotu premávky na obchádzkovej trase samospráva žiada vodičov o zvýšenú pozornosť a vzájomnú toleranciu,“ uviedol Galajda.
 
Počas letných mesiacov v podtatranskej metropole v blízkosti tejto križovatky pribudol menší kruhový objazd na križovatke ulíc Slovenského odboja a Karpatskej. Stavbu realizoval súkromný investor, pretože súvisí s dopravným napojením nového supermarketu, ktorý je vo výstavbe pri autobusovej stanici.

Prečítajte si aj

Back to top button