Cestná doprava

Na opravy ciest II. a III. triedy v TSK pôjde v roku 2018 takmer 5,5 milióna eur

Správa ciest (SC) Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) opraví v budúcom roku dodávateľským spôsobom viac ako 50 kilometrov ciest II. a III. triedy. Plán opráv schválilo na pondelkovom zasadnutí Zastupiteľstvo TSK.

Ako informoval vedúci odboru dopravy Úradu TSK Jaroslav Pleva, na opravy ciest II. a III. triedy dodávateľským spôsobom včlenil TSK v rozpočte na budúci rok päť miliónov eur, čo je o milión viac, ako v tomto roku. Ďalších 455 616 eur je v rozpočte vyčlenených na opravy polovičného profilu v súvislosti s odkanalizovaním a investičnou výstavbou mikroregiónu Vlára (Horná Súča, Dolná Súča, Skalka, Nemšová, Borčice, Bolešov). „Investor opraví polovičný profil, my zainvestujeme do druhej časti vozovky. V rámci Trenčianskeho okresu tak dosiahne ďalších šesť kilometrov súvislej opravy,“ doplnil Pleva. 
 
Najväčšia časť z päťmiliónového rozpočtu na opravy pôjde na rekonštrukciu cesty medzi obcami Zliechov v Ilavskom a Gapel v Prievidzskom okrese. Na opravu 3,5-kilometrového úseku je určených 423.310 eur. Na opravu 4,5-kilometrového úseku medzi obcami Modrová a Nová Lehota v okrese Nové Mesto nad Váhom je v rozpočte vyčlenených 422 245 eur.
 
„Jednotlivé úseky ciest boli vybrané na základe nevyhovujúceho stavebno-technického stavu jednotlivých úsekov ciest a požiadaviek zástupcov miest a obcí,“ skonštatoval Pleva. 
 
Trenčiansky samosprávny kraj má vo svojom vlastníctve 1482 kilometrov ciest II. a III. triedy a 635 mostov.

Prečítajte si aj

Back to top button