Cestná doprava

Nový most v Častej bude pre vodičov slúžiť od polovice novembra

Bratislavská župa pokračuje v budovaní nového mosta medzi obcami Dubová a Častá podľa harmonogramu.

Vodiči budú môcť prechádzať po novom moste od polovice novembra. V súčasnosti musia vodiči počítať s krátkym a posledným obmedzením, obchádzkové trasy vedú cez Budmerice.
 
Najnáročnejšiu fázou výstavby bolo osadenie nosníkov, na ktoré sa položila nová mostná konštrukcia. „Na moste sa osadili rímsy, urobila sa izolácia, mostné závery, podkladné konštrukčné vrstvy, začíname s pokládkou asfaltu a treba osadiť aj zábradlia a zvodidlá,“ priblížil predseda BSK Pavol Frešo. Župan tiež poznamenal, že je dodržaný rozpočet aj časový harmonogram. Ako tiež uviedol, most bude bezpečnejší a mal by zvládnuť aj väčšiu vodu. Pavol Frešo zároveň doplnil, že pod mostom ostal väčší biokoridor aj priestor na ľahšie udržiavanie čistého vodného toku.
 
Pôvodný most sa zrútil začiatkom júna počas prívalových dažďov, ktoré zasiahli viaceré obce Malokarpatského regiónu. Ako dočasné riešenie môžu vodiči využívať náhradné premostenie s obmedzenou jednosmernou a semaformi riadenou prevádzkou. Most slúži pre cca 10-tisíc ľudí.
 
Povodeň (7. Júna 2011) v Malých Karpatoch spôsobila na území Bratislavského samosprávneho kraja rozsiahle škody, najmä v oblasti od Modry po obec Doľany. Predbežný odhad nákladov na rekonštrukciu komunikácií a objektov zničených povodňami predstavuje takmer 6,87 mil. eur.
 

Prečítajte si aj

Back to top button