Cestná doprava

Nitriansky tankodrom sa po rokoch dočkal rekonštrukcie

Spoločnosť Cesty Nitra začali začiatkom tohto týždňa s opravou miestnej komunikácie od železničného priecestia na Štúrovej ulici v Nitre po Hlohoveckú cestu.

Úsek pri Nitrianskych pekárňach, medzi vodičmi už roky známy ako „tankodrom“, by mal byť hotový  koncom prvého májového týždňa. Mesto Nitra zaplatí za rekonštrukciu cesty 324.000 eur. Súvislá oprava miestnej komunikácie si vyžiada dopravné obmedzenia. Počas zjednosmernenia premávky v dňoch 21., 27., 28. apríla a od 4. do 6. mája sa budú musieť vodiči pripraviť na obchádzkové trasy.

V ďalších dňoch nebudú obchádzky potrebné, premávka bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu vyznačenom dopravným značením a dopravným zariadením. V prípade potreby bude premávka riadená regulovčíkmi. Vykonávané práce dočasne ovplyvnia aj premávku mestskej hromadnej dopravy. Autobusové linky 8, 18, 21 a 22 budú priamo prechádzať opravovaným úsekom, preto je potrebné počítať s meškaniami spojov, upozorňuje prevádzkovateľ mestskej hromadnej dopravy Veolia Nitra.

Meškania budú závisieť od aktuálnych okolností na stavbe, preto prepravca odporúča cestujúcim prestupujúcim z týchto liniek na ďalšie smery zvážiť použitie skoršieho spoja ako obvykle. Meškať môžu aj prímestské linky smerom na Veľké Zálužie, Lužianky a Rišňovce. Keďže rekonštrukciou prejdú aj zastávky Nipek a Správa ciest, počas opravy budú zastávky presúvané do náhradnej polohy podľa postupu prác.  Počas čiastočných uzávierok na ceste budú zastávky Nipek a Správa ciest vynechané, autobusy pôjdu obchádzkovou trasou.
 

Prečítajte si aj

Back to top button