Cestná doprava

V Michalovciach pribudla ďalšia okružná križovatka

Nový kruhový objazd, ktorý vznikol prestavbou pôvodnej priesečníkovej križovatky, sprístupnili v týchto dňoch motoristom v Michalovciach.

Ide v poradí už o deviaty „kruháč“, ktorý pribudol v posledných rokoch na území spomínaného zemplínskeho mesta. Pôvodná priesečníková križovatka štátnych ciest I/50 a I/18, ktoré sú súčasťou medzinárodného cestného ťahu E50 a E58 v smere na slovensko-ukrajinský hraničný priechod Vyšné Nemecké – Užhorod, už nevyhovovala požiadavkám motoristov.
      
„Križovatka riadená svetelnou signalizáciou nespĺňa podmienky plynulosti cestnej premávky v inkriminovanom uzle a je nedostatočný vzhľadom na čas čakania pre prechod cez jednotlivé vetvy križovatky,“ informovala TASR pred výstavbou kruhového objazdu v Michalovciach, hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Zuzana Hromcová.
      
Súčasťou stavebného projektu, ktorý oficiálne odštartoval v novembri minulého roka, bola úprava a rozšírenie ciest a chodníkov, výstavba deliacich ostrovčekov, modernizácia verejného osvetlenia ako aj preložka a ochrana inžinierskych sietí. Hromcová vyčíslila náklady projektu na 1,892 milióna eur bez DPH. 
      
Michalovce sú vzhľadom na množstvo spomínaných križovatiek označované ako mesto kruhových objazdov. Z nich päť postavilo v uplynulom období mesto, jeden štát, ďalšie Košický samosprávny kraj a súkromný investor, a ten posledný realizovala s finančnou podporou Európskej únie SSC.
 

Prečítajte si aj

Back to top button