Cestná doprava

NDS doplní bezpečnostné prvky na rýchloceste medzi Trnavou a Nitrou

Na takmer 45-kilometrovom (km) úseku rýchlostnej cesty R1 medzi Trnavou a Nitrou sa doplnia a vymenia zvodidlá, opravia sa odvodňovacie zariadenia a spraví sa dopravné značenie.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) podpísala zmluvu s víťazným uchádzačom a za zákazku zaplatí 12,8 milióna eur. “Projekt, ktorého ukončenie je plánované v októbri 2015, zvýši bezpečnosť a komfort motoristov prechádzajúcich daným úsekom,“ priblížil hovorca NDS Michal Fúrik. Ide pritom podľa neho o prvý z piatich projektov, ktoré budú kryté z eurofondov. 
      
Do konca roka 2014 plánuje NDS podpísať zmluvy a začať s realizáciou projektov aj na úsekoch diaľnice D1 z Ivachnovej po Važec, z Trnavy po križovatku Lúky, z Prešova po Budimír a na rýchlostnej ceste R1 v úseku Šášovské Podhradie – Zvolen. Napriek tomu, že diaľnice sú štatisticky najbezpečnejšie cesty, diaľničiari podľa Fúrika neustále zvyšujú ich bezpečnostný štandard.
 
„Len v prvom polroku 2014 NDS doplnila na diaľniciach a rýchlostných cestách nové bezpečnostné prvky v celkovej hodnote takmer 1,38 milióna eur,“ vyčíslil Fúrik. Pribudlo podľa neho 68,5 km nového oplotenia, obnovilo a doplnilo sa 12.212 metrov oceľových zvodidiel, osadilo sa 38 tlmičov nárazu a 10 absorpčných koncoviek.
 

Prečítajte si aj

Back to top button