Cestná doprava

Tunel Svrčinovec na diaľnici D3 sa začne raziť vo štvrtok

Národná diaľničná spoločnosť (NDS), a.s., začne vo štvrtok 30. októbra oficiálne raziť tunel Svrčinovec, ktorý je súčasťou úseku diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité – štátna hranica SR/Poľsko.

Informoval o tom hovorca NDS Michal Fúrik. „Celková dĺžka tunela bude 420 metrov. Pri stavbe sa vyrazí takmer 36.000 kubických metrov. Tunel bude vybavený moderným komunikačným a monitorovacím systémom,“ uviedol hovorca NDS. Tunel Svrčinovec je súčasťou diaľničného úseku D3 Svrčinovec – Skalité – štátna hranica SR/Poľsko, ktorá spojí Slovensko s Poľskom.
 
„Celý úsek diaľnice D3 skráti čas jazdy medzi Svrčinovcom a štátnou hranicou s Poľskou republikou oproti existujúcej ceste I/12 o takmer 10 minút. Diaľnica, ktorá povedie cez územie obcí Svrčinovec, Čierne a Skalité, zásadným spôsobom zníži súčasné negatívne vplyvy dopravy a výrazne zlepší životné podmienky obyvateľov obcí,“ dodal Fúrik. Na úseku D3 Svrčinovec – Skalité – štátna hranica SR/Poľsko bude 29 mostných objektov v celkovej dĺžke 3782 metrov. Okrem tunela Svrčinovec je súčasťou úseku aj takmer 900 metrov dlhý tunel Poľana.
 

Prečítajte si aj

Back to top button