Cestná doprava

Na diaľnici pod Tatrami pribudli nové premenlivé značky

Na diaľnici pod Tatrami pribudli nové premenlivé značky.

Hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michal Fúrik informoval, že značky vo forme svetelných panelov sú umiestnené na diaľnici D1 pri križovatkách Poprad, východ a Spišský Štvrtok. Motoristov budú nepretržite informovať o aktuálnej dopravnej situácii na diaľnici. 
 
„Ide o ďalšie z opatrení na zvýšenie bezpečnosti motoristov na úseku diaľnice D1 s veľkým množstvom atmosférických zrážok. Počas zimného obdobia sa tu často vyskytujú nepriaznivé poveternostné podmienky,“ uviedol Fúrik s tým, že nové premenlivé značky budú motoristov informovať o tom, čo sa aktuálne na diaľnici deje.
 
Prispejú tak k zníženiu prípadných kolíznych situácií, k zvýšeniu bezpečnosti a lepšej informovanosti. Motoristi sa okamžite dozvedia o aktuálnej dopravnej nehode, zjazdnosti, uzávierkach, či o poveternostných podmienkach na diaľnici. “Nové svetelné panely budú riadené z operátorského pracoviska tunela Bôrik. Chránené sú zvodidlami a monitorované kamerovým systémom. Sú umiestnené mimo jazdných pruhov a krajnice,“ uzavrel hovorca NDS.
 

Prečítajte si aj

Back to top button