Cestná doprava

So stavbou obchvatu Bardejova sa začne zrejme v marci

V marci by sa malo začať s budovaním juhozápadného obchvatu mesta Bardejov, ktorý bude merať 5,319 kilometra a predpokladaný finančný náklad je takmer 40 miliónov eur bez DPH.

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa objednávateľa stavby Slovenskej správy ciest (SCC) Zuzana Hromcová. „Na konci januára sa uskutočnilo odovzdanie staveniska obchvatu Bardejova. Stavebné práce budú začaté po zabezpečení všetkých od zhotoviteľa požadovaných dokladov a po zabezpečení potrebných povolení na čiastočné uzávierky ciest. Predpoklad je marec 2015. Ukončenie obchvatu je v zmysle Zmluvy o dielo naplánované v júni 2016,“ uviedla hovorkyňa SSC.
      
Obchvat začne pri vstupe do mesta smerom do Mokroluhu, stočí sa doprava a povedie ponad rieku Topľa, sídlisko Družba a sídlisko Obrancov mieru, okolo cintorína a napojí sa na novovybudovaný kruhový objazd pri terajšej križovatke ulíc Krátky rad a Ulice kpt. Nálepku. Stavba obsahuje 76 stavebných objektov, jej súčasťou budú protihlukové steny v dĺžke 1404 metrov, šesť mostových objektov, najdlhší v dĺžke 160 metrov, a štyri križovatky, ktoré zabezpečia napojenie komunikačnej siete na obchvat. 
      
Účelom obchvatu je podľa hovorkyne zabezpečiť vyššiu kapacitu komunikácie a zníženie dopravnej zaťaženosti na ulici Dlhý rad. Taktiež by to malo priniesť vyšší stupeň bezpečnosti i komfortu dopravy a v neposlednom rade minimalizovať účinky dopravy na životné prostredie.
 

Prečítajte si aj

Back to top button