Cestná doprava

Cestu zo Šarišského Štiavnika na sever začnú čoskoro opravovať

Cestu na severovýchode Slovenska zo Šarišského Štiavnika až po Hunkovce vo Svidníckom okrese začnú už čoskoro opravovať.

Výška investície predstavuje viac ako 18 miliónov eur. Obyvatelia obcí i vodiči tam už dlhodobo volajú po riešení problematického úseku, ktorým denne prechádza množstvo áut smerujúcich nielen z Prešova do Svidníka, ale aj ďalej do Poľska. Vlani tam dokonca podpisovali i petíciu za urýchlenú výstavbu rýchlostnej cesty, ktorá by spojila Prešov a Svidník s Poľskom.
      
Ako tento týždeň uviedol riaditeľ Slovenskej správy ciest (SSC) Roman Žembera, na opravu cesty medzi Šarišským Štiavnikom a Hunkovcami, ktorá by mala aspoň čiastočne uľahčiť prejazd týmto úsekom, už podpísali aj zmluvu s dodávateľom. Podľa neho by sa práce mohli začať najneskôr o mesiac.
      
Hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová pre TASR potvrdila, že celková rekonštrukcia vozovky na úseku dlhom 23,3 kilometra by sa mohla začať už čoskoro, pretože v pondelok (16.3.) dôjde k odovzdaniu staveniska, čo je podmienkou postupnej prípravy dokladov a následného začiatku stavebných prác.
      
„Okrem rekonštrukcie vozovky je predmetom projektu aj sanácia zosuvov na dotknutom úseku trasy, rekonštrukcia mostných objektov a doplnenie nadštandardných bezpečnostných prvkov. Zmluvná cena stavby je vo výške 18,587 milióna eur,“ uviedla hovorkyňa. Na problematickom úseku by sa malo pracovať 14 mesiacov, takže oprava cesty by mohla byť dokončená v lete budúceho roka.
 

Prečítajte si aj

Back to top button