Cestná doprava

NSK opraví cesty v piatich okresoch

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v tomto roku opraviť desiatky kilometrov ciest II. a III. triedy.

Rekonštrukcie sa budú realizovať v okresoch Nitra, Topoľčany, Nové Zámky, Komárno a Levice. Modernizácia ciest v topoľčianskom regióne za viac ako 4,2 milióna eur sa začala ešte koncom minulého roka, rovnako ako oprava takmer 25 kilometrov ciest v okrese Nitra za vyše 3,5 milióna eur. 
      
Rekonštrukcie úsekov v ďalších regiónoch sa zatiaľ pripravujú. Verejné obstarávanie je ukončené pri projekte opravy ciest v okresoch Nové Zámky a Levice, kde už podľa slov riaditeľa Úradu NSK Dušana Guťana prebieha podpisovanie zmlúv s víťazným uchádzačom. Po nadobudnutí ich účinnosti bude možné odovzdať stavenisko zhotoviteľovi a začať realizáciu projektu,“ uviedol. K záveru sa blíži aj príprava rekonštrukcie cesty v úseku Pozba, Dedinka, Tekovské Lužany, kde prebieha kontrola verejného obstarávania na stavebný dozor.
      
O niečo komplikovanejšia situácia je pri projekte modernizácie ciest v levickom regióne. Elektronická aukcia i verejné obstarávanie tu bolo ukončené ešte v roku 2014. Firmy, ktoré sa v rámci súťaže umiestnili na prvých troch priečkach, však buď nereagovali na výzvy NSK, aby predložili potrebné doklady, prípadne nesplnili všetky podmienky. „Vylúčení boli aj ďalší dvaja uchádzači, v poradí štvrtý a piaty.
 
V súvislosti s touto zákazkou preto musel byť oslovený ďalší, v poradí šiesty uchádzač, ktorým sú CESTY Nitra, a. s.,“ informoval Guťan. Ako doplnil, v súčasnosti už prebieha kontrola dokumentácie z verejného obstarávania. V prípade, že sa pri nej nenájdu žiadne pochybenia, bude môcť príprava projektu pokračovať ďalej.
 

Prečítajte si aj

Back to top button