Cestná doprava

NDS opäť zrušila súťaž na stavebný dozor k tunelu Višňové

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) opäť zrušila súťaž na zabezpečenie stavebného dozoru k úseku diaľnice D1 s tunelom Višňové s odhadovanou cenou 13,45 milióna eur.

Dôvodom je podľa diaľničiarov fakt, že ani jeden z uchádzačov tendra nepredĺžil viazanosť svojej ponuky. Súťaž sa totiž vyhlasovala ešte v januári 2013. “Národná diaľničná spoločnosť vyhlási novú súťaž po uplynutí lehôt na uplatnenie revíznych postupov,“ avizovala pre TASR hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.
      
Súťaž na stavebný dozor k tomuto úseku diaľnice D1 z Lietavskej Lúčky cez Višňové po Dubnú Skalu sa ale tiahne už od roku 2012. Vtedy sa tender na dozor vyhlasoval prvý raz. V januári 2013 ho však diaľničiari zrušili a následne vyhlásili nový. Ten potom v januári 2015 zrušili. Keďže následne toto zrušenie súťaže stornovali, tender pokračoval ďalej, až kým ho najnovšie nezrušili opäť.
      
Diaľničný úsek sa pritom už stavia, práve dnes sa začalo razenie tunela Višňové. Podľa diaľničnej spoločnosti je momentálne dozor na diaľnici zabezpečený špecialistami. „V prevažnej miere prostredníctvom rámcových zmlúv,“ priblížila Žgravčáková. 
 
V minulom roku súťaž na stavebný dozor k tomuto úseku diaľnice vysvetľoval na mimoriadnom zasadnutí parlamentného hospodárskeho výboru aj minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD). Podľa medializovaných informácií totiž NDS v tomto tendri dostala štyri ponuky. Tri najlacnejšie však mali byť vylúčené a v súťaži ostala iba jediná, tá najdrahšia. Tender si preto vyslúžil ostrú kritiku opozície.
 

Prečítajte si aj

Back to top button