Cestná doprava

V roku 2015 pribudne na Slovensku 56 kilometrov diaľnic

Motoristi si už užívajú novú diaľnicu okolo Vrútok, Martina a Sučian.

A do konca roka by mali byť hotové ďalšie tri úseky na severnej diaľnici D1, čím sa vytvorí súvislé spojenie Ružomberka s Prešovom. Ešte pribudne aj 10 kilometrov na R2 popri Detve.
 
Generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Milan Gajdoš hovorí, že slovenská sústava diaľnic a rýchlostných ciest by sa tento rok mala rozšíriť o takmer 10 percent. Generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Milan Gajdoš hovorí, že slovenská sústava diaľnic a rýchlostných ciest by sa tento rok mala rozšíriť o takmer 10 percent.
 
Je to celkovo nárast o viac ako 56 kilometrov. V histórii diaľnic zatiaľ nebolo odovzdaných toľko diaľničných úsekov,” povedal Gajdoš. Po spomínanej trase Dubná Skala – Turany už teda vodiči jazdia. Na jeseň by mali dať na D1 do užívania dva úseky medzi obcami Jánovce – Jablonov. Okrem toho aj vyše 11-kilometrovú cestu Fričovce – Svinia pred Prešovom. „Týmto sa vlastne celý úsek, ktorý má približne 130 kilometrov, ucelí a bude možné sa po diaľnici dostať z Ružomberka až do Prešova,” dodal Milan Gajdoš.
 

Prečítajte si aj

Back to top button