Cestná doprava

Rekonštrukcia parkoviska bude mesto Žiar nad Hronom stáť 34.000 eur

Mestské Technické služby v Žiari nad Hronom začali s rekonštrukciou parkoviska pri Základnej škole na ulici M.R.Štefánika.

Kolízne situácie, ktoré tu často vznikali, by mali byť po úpravách minulosťou. O tom, že po stavebnej stránke bolo parkovisko v zlom stave, svedčia podľa Dušana Holica z Technických služieb aj prepadnuté miesta. „Parkovisko sa v niektorých častiach prepadáva,“ skonštatoval s tým, že skutočný stav uvidia po odstránení starého asfaltu. Ako ďalej priblížil, prepadnuté miesta rozbúrajú, podsypú a zabetónujú.
      
Celé parkovisko dostane nový asfaltový povrch, pribudne aj nové značenie. „Idú sa robiť nové obrubníky, celkovo sa parkovisko skultúrni. Vybudujú sa tiež nové prejazdy, výjazd a príjazd,“ podotkol Holic s tým, že doteraz vodiči chodili po parkovisku krížom-krážom. Na parkovisku bude po rekonštrukcii celkom 40 parkovacích miest, z toho dve vyhradené pre invalidov.
 
Vyznačené budú vodorovným dopravným značením, od cesty budú oddelené obrubníkmi. Rekonštrukcia parkoviska bude mesto stáť 34.000 eur. Práce by mali Technické služby ukončiť do konca augusta.
 

Prečítajte si aj

Back to top button