Cestná doprava

Na D1 od Trenčína po P. Bystricu sa dnes začína výmena veľkoplošných značiek

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vymení na úseku diaľnice D1 medzi Trenčínom a Považskou Bystricou veľkoplošné dopravné značky.

S výmenou značiek sa začne dnes a potrvá do konca septembra. Ako TASR informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková, nové veľkoplošné dopravné značky budú v novom grafickom prevedení, použije sa nový typ písma. Zároveň sa zmenia názvy dvoch križovatiek. Výmena značiek si vyžiada aj uzávierku dopravy. Zvislé dopravné značenie sa doplní a vymení na úseku diaľnice D1 medzi križovatkami Trenčín – juh a Považská Bystrica – juh.
      
„Niektoré vybrané miesta pri demontáži starých a montáži nových portálových dopravných značiek si budú vyžadovať úplné uzatvorenie premávky, na dobu 10 až 15 minút v príslušnom jazdnom páse. Pri ostatných prácach sa doprava obmedzí len čiastočne, doprava sa presmeruje z dvoch do jedného jazdného pruhu,“ pripomenula Žgravčáková.
      
Ako dodala, pôvodný názov križovatky Trenčín sa zmení na Trenčín – západ a križovatka Nemšová dostane nové pomenovanie Dubnica nad Váhom. „Národná diaľničná spoločnosť sa ospravedlňuje motoristom za znížený komfort,“ uzavrela hovorkyňa NDS.
 

Prečítajte si aj

Back to top button