Cestná doprava

Mesto Bratislava preferuje pri rekonštrukciách ciest komplexnú výmenu asfaltu

Opravy ciest v hlavnom meste sú počas leta zamerané na komplexné výmeny asfaltového povrchu.

Medzi najrozsiahlejšie rekonštrukcie patrí asfaltovanie Rázusovho nábrežia či následná výmena povrchu Svätoplukovej ulice.
 
V oboch prípadoch ide o rekonštrukciu plochy s výmerou viac ako 3000 metrov štvorcových. Ide o ďalšie rozsiahle opravy ako v prípade Námestia F. Liszta a Uršulínskej ulice. Výmena povrchu sa bude realizovať aj na kruhovom objazde vo Vajnoroch.
 
Práce vždy zahŕňajú odfrézovanie starého a položenie nového asfaltového betónu v hrúbke minimálne päť centimetrov,“ informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Na každej takto opravenej vozovke dôjde aj k umiestneniu nového dopravného značenia.
 
K lokalitám, v ktorých sa bude rekonštruovať povrch komunikácií, patria aj Kukučínova, Harmincova, Krajinská či Popradská ulica.
 
Na opravy asfaltových povrchov bolo v tomto roku vyčlenených viac ako 700 000 eur. Na havarijné úpravy, do ktorých spadá vyspravenie výtlkov či poškodených obrubníkov, je v mestskom rozpočte vyčlenených takmer 300 000 eur.
 
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal poukázal na to, že na komplexnú opravu svojich komunikácií by hlavné mesto potrebovalo oveľa vyššiu sumu ako milión eur. Iba na úplné odstránenie havarijného stavu by sme potrebovali takmer 24 miliónov eur,“ ozrejmil primátor. „I to je dôvod, prečo pripravujeme celkovú koncepciu zmeny financovania Bratislavy,“ doplnil.

Prečítajte si aj

Back to top button