Cestná doprava

Košická križovatka Poštová-Vojenská-Kuzmányho je funkčná v plnom profile

V rámci prác na rekonštrukcii električkových tratí v Košiciach došlo v nedeľu (30.8.) k sprejazdneniu dvoch jazdných pruhov na cestách pre individuálnu automobilovú dopravu.

Ide o jazdný pruh v smere od ulice Československej armády do ulice Moyzesova a jazdný pruh na Čermeľskej ceste, od Komenského ulice v smere na Čermeľ. Informovala o tom dnes hovorkyňa košického magistrátu Linda Šnajdárová.
      
„Zároveň je funkčná v plnom profile križovatka Poštová – Vojenská – Kuzmányho, zatiaľ však bez cestnej svetelnej signalizácie. Ďalšou dobrou správou pre všetkých motoristov je tiež to, že zhotoviteľ diela finišuje aj na otvorení križovatiek Moyzesova – Rastislavova – Štúrova, a Kuzmányho – Štúrova – Žižkova,“ uviedla hovorkyňa. 
      
Za účasti zástupcov policajného Krajského dopravného inšpektorátu, zhotoviteľa diela (Dúha-ZUE), technického dozoru investora stavby (Mesto Košice) a zástupcov Dopravného podniku mesta Košice sa dnes začalo preberacie konanie oboch uvedených križovatiek. Termín ukončenia všetkých prác na projekte Integrovanej koľajovej dopravy (IKD) Námestie Maratónu mieru – Staničné námestie, ktorý realizuje skupina zhotoviteľov Dúha – ZUE, je 28. septembra.
 

Prečítajte si aj

Back to top button