Cestná doprava

V bratislavskej Dúbravke zmenili organizáciu dopravy na ulici Pod záhradami

Bratislavská mestská časť Dúbravka zmenila počas tohto víkendu organizáciu dopravy na ulici Pod záhradami.

Zatiaľ čo dosiaľ ňou mohli vodiči jazdiť len v jednom smere od Žatevnej ulice na Saratovskú, po novom je už časť ulice obojsmerná a zvyšok jednosmerky vedie opačne. 
 
Od 20. februára je ulica prejazdná jednosmerne od obchodného domu Lidl smerom hore, pričom od Pekníkovej je už obojsmerná,“ informovala TASR hovorkyňa dúbravskej samosprávy Lucia Marcinatová s tým, že toto riešenie prihliada aj na bytovky na Pekníkovej ulici. 
 
Dúbravka podľa hovorkyne vyzvala mestskú políciu, aby vodičov zatiaľ upozorňovali na zmenu, nie sankcionovali. Druhá ulica Pod záhradami, v časti sídliska pri britskej medzinárodnej škole, sa zatiaľ nemení,“ dodala Marcinatová.
 
Obyvatelia mali problém s ulicou už dlhší čas. Ešte bývalé vedenie ľuďom prisľúbilo, že organizáciu dopravy na nej otočia. Nové vedenie mestskej časti tak vlani v decembri zorganizovalo verejnú debatu o doprave v lokalite. Najviac obyvateľov tu podporilo predstavovanú dopravnú zmenu,“ uviedla hovorkyňa.
 
Pred zmenou dopravy urobila mestská časť na ulici test v rannej špičke. Uzavreli ulicu Pod záhradami a monitorovali dopravnú situáciu, ktorá vznikne. Chceli podľa hovorkyne preveriť sťažnosti od obyvateľov, že križovatka Repaškého – Saratovská bude preťažená. Ukázalo sa, že tento úsek križovatky je dobre nastavený a netvorili sa žiadne kolóny,“ dodala.
 
Samospráva chce pripraviť kompletnú dopravnú štúdiu mestskej časti.

Prečítajte si aj

Back to top button