Cestná doprava

Predčasné užívanie podjazdu na Vlárskej ulici v Trenčíne

Železnice Slovenskej republiky, dňa 24. mája 2016 pred 14.00 h, dali do predčasného užívania podjazd na Vlárskej ulici v Trenčíne. Podjazd nahradil železničné priecestie na Vlárskej ulici, v smere na Nemšovú.

Z dôvodu stiesnených pomerov, ako aj vzhľadom na existujúce miestne komunikácie (Kasárenská ulica) v danom území je trasa Vlárskej ulice riešená ako zberná komunikácia s ľavostranným chodníkom. Úprava komunikácie podjazdu začína na okružnej križovatke pri Old Herolde. Podjazd je prístupný všetkým účastníkom cestnej premávky. Obmedzenie prechodu sa týka iba nákladných áut nad 12 ton.
 
Technické informácie: – šírka komunikácie medzi obrubníkmi v priamom úseku je 7,0 m  - chodník šírky 2,0 m je od komunikácie výškovo oddelený a má prevýšenie 0,15 – celková dĺžka úpravy predstavuje 251,133 m – maximálny pozdĺžny sklon je 6,86 %
 
Komunikácia je odvodnená priečnym a pozdĺžnym sklonom do líniových odvodňovačov, ktoré sú odvedené do prečerpávacej šachty podjazdu. Komunikácia je osvetlená verejným osvetlením po ľavej strane od kruhového objazdu, ako aj v samotnom podjazde. Na ľavej strane chodníka je z dôvodu bezpečnosti chodcov umiestnené oceľové zábradlie. 

Prečítajte si aj

Back to top button