Cestná doprava

Pre práce na frekventovanej ceste v L. Mikuláši môžu vznikať kolóny

Práce na viac ako kilometrovom úseku frekventovanej cesty II/584 z centra Liptovského Mikuláša do Liptovskej Ondrašovej už začali.

Obnova komunikácie od križovatky pri hoteli Jánošík po most ponad Jalovčianku si vyžiada finančné prostriedky vo výške 165 000 eur.
 
Na opravu cesty vyčlenil peniaze z rozpočtu Žilinský samosprávny kraj. „My sme v mestskej kase našli financie na opravu chodníka. Takto sa nám podarí zrekonštruovať vyše kilometrový úsek telesa, po ktorom denne prejdú tisíce áut,“ informoval primátor mesta Ján Blcháč.
 
Cestári v súčasnosti vyberajú obrubníky, ktoré vymenia za nové. „S rekonštrukciou cesty začneme v prvý septembrový týždeň. Predtým je však potrebné zrealizovať opravu chodníka. Súvisí s tým aj výmena obrubníkov, pretože do nového telesa cesty už nebudeme môcť zasahovať,“ vysvetlil Gabriel Lengyel z odboru životného prostredia a dopravy na liptovskomikulášskom mestskom úrade.
 
Organizáciu dopravy riadi svetelná signalizácia. „Snažíme sa ju nastaviť tak, aby došlo k čo najmenšiemu zdržaniu a kolónam. Intervaly semaforov prispôsobujeme smerovým intenzitám dopravy, ale napriek tomu môže dochádzať k zdržaniu. Obmedzenia by nemali trvať dlhšie ako týždeň,“ doplnil zástupca primátora Liptovského Mikuláša Ján Bonko.

Prečítajte si aj

Back to top button