Cestná doprava

Samospráva opravuje cesty v Radvani, vynaloží na to 75 000 eur

Úseky miestnych komunikácií, ktoré dlhodobo znižovali komfort vodičom a chodcom v Banskej Bystrici, prechádzajú v týchto dňoch obnovou.

V súvislosti s tým Banskobystričanov čakajú dočasné dopravné obmedzenia v úseku od výjazdu z hypermarketu Tesco až po odbočku na Bernolákovu ulicu. Na stavebné práce na sídlisku Radvaň vynaloží mesto 75 000 eur.
 
„V tejto lokalite sa už začalo s búraním a výmenou obrubníkov na chodníkoch, ktoré sa dočkajú čiastočnej obnovy. Od stredy (24.8.) sa bude v celom úseku vozovky frézovať, výškovo sa upravia vpusty a šachty, v závislosti od počasia sa položí nový asfalt v dvoch vrstvách. Práve v čase pokládky asfaltu dôjde k uzatvoreniu výjazdov od Tesca a Bernolákovej ulice,“ konštatovala dnes Renáta Hláčiková, vedúca oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí banskobystrického magistrátu.
 
 Ako pripomenula, všetky obmedzenia pre motoristov budú označené prenosným dopravným značením a dopravu budú riadiť príslušníci mestskej polície.
 
„Zároveň pracujeme na obnove povrchu vnútroblokovej komunikácie na Ulici Družby 9 až 15, do ktorej investuje samospráva takmer 24 000 eur,“ dodala Hláčiková.

Prečítajte si aj

Back to top button