Cestná doprava

Archeologický výskum na Jarkovej ulici v Prešove priniesol vodičom obmedzenia

Cestná premávka na Jarkovej ulice v centre Prešova je v súčasnosti obmedzená.

Dôvodom je komplexná rekonštrukcia komunikácie, na ktorej v súčasnosti prebieha archeologický výskum. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.  
 
„Archeologický výskum sa realizuje prostredníctvom tzv. bodových rozkopávok miestnych komunikácií, ktoré poznáme aj ako sondy, a to postupne, v štyroch etapách. Konkrétne ide o miesta na Jarkovej ulici pri hoteli Beliér, pri židovskej synagóge a na pravej i ľavej strane domov číslo 45 a 75,“ konkretizovala hovorkyňa.
 
Celková plocha výkopových prác sa týka plochy 120 štvorcových metrov. Obmedzenia sa dotknú aj parkovacích miest na časti Jarkovej ulice. Bezpečnosť chodcov na chodníkoch je zabezpečená provizórnym premostením rozkopávky.
 
Práce by mali byť hotové do 21. októbra. Podľa časového harmonogramu by dovtedy mali položiť cestári na komunikáciu nový živicový kryt.
 
„Vzhľadom na prebiehajúce práce treba sledovať obmedzenia. Uzavretá je časť komunikácie na Jarkovej ulici pri hoteli Beliér, ide o zákaz vjazdu okrem vozidiel Gréckokatolíckeho arcibiskupstva a hotela Beliér v dĺžke 60 metrov. Ostatní vodiči môžu využiť dočasnú obchádzku cez Weberovu ulicu.

Prečítajte si aj

Back to top button