Cestná doprava

Na Americkej triede v Košiciach bezplatne zrekonštruovali cestu

Na košickom Sídlisku Ťahanovce ukončili v pondelok (3.10.) rekonštrukciu časti Americkej triedy, ktorá sa začala 27. septembra.

Práce pozostávali z odfrézovania starého asfaltového povrchu vozovky a opätovného vyasfaltovania Americkej triedy v úseku od križovatky s Ázijskou triedou po križovatku s Európskou triedou v jednom smere. Ako dnes informoval košický magistrát, spoločnosť Inžinierske stavby Košice (ISK), a.s., realizovala práce pre mesto bezplatne.
 
Firma od apríla do septembra rekonštruovala na ťahanovskom sídlisku Ázijskú triedu, a to v dĺžke 1,4 kilometra. V dôsledku nepredvídateľných okolností, ako bolo počasie, nekvalitné a podmoknuté základy cesty, bolo nutné vykonať práce navyše – dodatočnú  výmenu podložia. „Z toho dôvodu musel byť termín realizácie stavby posunutý až o desať týždňov. Vzhľadom na to, že to spôsobilo istý diskomfort pre Ťahanovčanov, ale aj s prihliadnutím na dobrú spoluprácu s mestom, sa spoločnosť Inžinierske stavby Košice po dohode s vedením mesta rozhodla, že predĺžený čas čiastočného obmedzenia dopravy spôsobený prácami navyše obyvateľom mesta vykompenzuje. Konkrétne, zrekonštruovaním Americkej triedy na vlastné náklady,“ informovala hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.
 
Primátor Richard Raši ocenil ústretový krok firmy voči mestu a občanom. Podľa starostu Sídliska Ťahanovce Cyrila Betuša zrekonštruovaná časť Americkej triedy vykazovala najviac nerovností a priečnych trhlín v cestnom podloží, ktoré spôsobovali problémy. 

Prečítajte si aj

Back to top button