Cestná doprava

Práce na oprave cesty pri Kremnických Baniach pre počasie pozastavili

Práce na oprave poškodenej cesty I/65 pri Kremnických Baniach sú v týchto dňoch pozastavené. Dôvodom sú nepriaznivé klimatické podmienky.

„Obnovenie prác sa predpokladá hneď ako nastanú priaznivejšie klimatické podmienky. Lehotu výstavby to ale neovplyvní,“ uviedla v tejto súvislosti Zuzana Hromcová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest. Práce na oprave horského priechodu sú podľa jej slov pozastavené od 22. decembra 2016.
 
S opravou úseku, ktorý podmyl koncom júla minulého roka prívalový dážď, sa začalo ešte na jeseň. Predpokladaná lehota výstavby je 380 dní, rekonštrukciu cesty realizujú za úplnej uzávierky s možnosťou vstupu dopravnej obsluhy zo strany Kremnických Baní.
 
Štátna tajomníčka ministerstva vnútra Denisa Saková počas nedávnej návštevy Žiaru nad Hronom uviedla, že na úseku by mala byť premávka obnovená už v októbri tohto roka. „S radosťou vieme povedať, že v októbri tohto roka by mali byť ukončené všetky sanačné práce na tejto štátnej komunikácii, to znamená, že by mala byť obnovená premávka,“ podotkla.

Prečítajte si aj

Back to top button