Cestná doprava

Privádzač z R1 do priemyselného parku v Nitre bude odovzdaný v marci

Diaľničný privádzač z rýchlostnej cesty R1A k nitrianskemu priemyselnému parku v smere od Bratislavy by mal byť odovzdaný do užívania v polovici marca tohto roka.

Jeho vybudovanie odľahčí dopravné zaťaženie v lokalite a umožní priame napojenie strategického parku na rýchlostnú cestu R1 z obidvoch smerov. Investíciu stavia štát v rámci príchodu automobilky Jaguar Land Rover, profitovať z nej však budú všetky firmy pôsobiace v priemyselnom parku.
 
Prvá etapa príjazdu z R1 do priemyselného parku v smere od Banskej Bystrice a výjazd z parku v smere na Bratislavu boli odovzdané do užívania v roku 2015. Zmluvný termín ukončenia výstavby a odovzdanie ďalších etáp je 7. marca tohto roka. „V súčasnosti prebiehajú dokončovacie práce na stavbe a preberacie konania,“ potvrdil Martin Farkas, výkonný manažér MH Invest II, s.r.o., ktorá je dcérskou spoločnosťou Ministerstva hospodárstva SR. Podľa jeho slov sa kolaudačné konanie začne začiatkom marca. „Vzhľadom na zmenu predpisov týkajúcich sa dopravného značenia a realizáciu Strategického parku JLR bolo potrebné opätovne odsúhlasiť dopravné značenie. Stavba je realizovaná bez väčších komplikácií,“ potvrdil Farkas. 
 
Stavbu ďalšej etapy privádzača z rýchlostnej cesty R1A s názvom Priemyselná zóna Nitra – Mlynárce – II. a IV. etapa realizuje spoločnosť Skanska Sk, a.s., ktorá bola vysúťažená verejným obstarávaním na základe najnižšej ponuky. Hodnota zákazky je vo výške 5 801 300 eur bez DPH. 

Prečítajte si aj

Back to top button